Mailarkiv

060811

Hej alla

Först möte: Vi som kan tar möte på måndag. Fast inte kl 11 utan kl 12, för vi måste ha möte på Atalante först.

Jag är just hemkommen efter fyra kompositionsdagar på Orust och det flyter på bra. Akt 1 och 2 är nu i stort sett färdiga. Återstår Akt 3. Nedan finns skisser.


Först scen 3 i akt 1 där mannen gråter o minns barndomens trygghet är byggd på en improvisation av Lisen o Malin som jag har bearbetat o komponerat:

http://www.niklasryden.se/audio/A1Scen3.mp3

Scen 4 o 5 ligger i en fil. I scen 4 kommer musen o talar m mannen o sjunger Virra Firra om stress o press. Sen scen 5 där alla strålar samman. Slutkören sjunger alla till kompet av Ensam galning från scen 1. Den har jag inte skrivit än, så i slutet ligger bara kompet. Men tanken är att alla sjunger text från sina sånger från Akt 1 till samma komp. Här är länk:

http://www.niklasryden.se/audio/A1Scen4_5.mp3

Till Akt 2 finns två nya tillägg.

Inledningen med Ku Klux Klan kör:

http://www.niklasryden.se/audio/A2Scen1.mp3

Och så mannens nya scen i akt 2 med antikrigssången Ring, ring i kyrkklockor ring

http://www.niklasryden.se/audio/A2Scen4.mp3


Så efter möten på måndag kör jag vidare med Akt 3. Det kommer att gå vägen. Hur det går med noter får vi se. I värsta fall får vi ta det på gehör o med visst notarbete under repperioden.


Vi hörs snart

Hälsningar Niklas

060807

Hej

Vi hade möte idag. Soledad, Jim, Uncas, Alex, Michel o jag. Bra möte. (Välkommen in i projektet Alex!) Här är snabbprotokoll.

• Vi tittade på en första kub-pall, ett vitt objekt på 60x60x60 cm som Jim byggt. Kändes bra. Vi pratar om att ha 12 sådana som man kan sittapå, stå på, bygga grupper av, ha till bord, eller bygga projektionsyta av. Jim skall testa att bygga en som är 50x50x50 också för att känna på det formatet. Det blir kul objekt att kunna arbeta sceniskt med. (Skisser finns på bloggen.)

• Vi pratade om Jims trycksak, det grafiska häftet. Texter skall fram. Vi tror vi kan utgå från citat ur librettot. (Kändes rätt kul när man bara plockade meningar ur sitt sammanhang o krockade dem med bilder.) Detta arbete har vi med som hemläxa till det möte den 22/8 kl 13 som vi spikade. (Även andra textidéer är OK.)

• Möten: Ett nästa måndag den 14 kl 11. Sen den 22 kl 13. (Jag har ändrat tiden.)

• Bestämdes att alla som vill o kan får 3 fribiljetter t Dans o Teaterfestivalen. (Se separat mail.)

• Lägesgenomgång musik: Niklas är halvvägs in i första akten o hoppas göra färdigt den o lite på den andra denna vecka. Sen finns nästa vecka o dans o teaterveckan för den rätt omfattande 3:e akten. Notskrivningsass lär behövas. Jag skall kolla med Daniel. (Fler tips????) Ev fler musiker samt kör tar vi beslut om när vi träffas.

• Produktionsfrågor:
Tora kanske kan träffa Alex i veckan? (Även om jag är på Orust.)
Uncas programtext togs emot med entusiasm. (Skulle till någon finjustering.
Alex gör förslag t flyer för dans o teaterfestivalen. Använder Jims bilder o Uncas text.
Blogens värde som ansikte utåt framhålls.

Ja det var väl det vi pratade om…

Skall bli kul när vi sätter igång.

Många Hälsningar Niklas